Bli med på webinaret: Fra uskyldige vitser til diskriminering: Hvor går grensen?

Ordene vi bruker kan påvirke kulturen på byggeplassen, og selv små vitser kan virke sårende. Diversitas har gleden av å invitere deg til et nytt webinar i samarbeid med Betonmast.

Neda Beyzavi

26/5/23

Når: 12. juni kl. 8.00-9.00

Hvor: Eventbrite/digitalt

Påmelding: Meld deg på her

Om webinaret

Forestill deg at du er på byggeplassen med kollegaene dine, og noen begynner å fortelle vitser om homofile. Du kan le sammen med de andre i begynnelsen, men så hører du en av kollegaene dine nevne at broren deres er homofil. Plutselig virker ikke vitsene like morsomme lenger. Du innser at ordene vi bruker kan ha en sterk innvirkning på de rundt oss, og selv de tilsynelatende uskyldige vitsene kan bidra til en kultur preget av intoleranse og diskriminering.

 

Ifølge en ferskundersøkelse har 41% av menn fortalt vitser om homofile menn og hver tiendemann har negative holdninger til homofile og lesbiske. Dette viser at vi har en lang vei å gå når det kommer til inkludering av homofile, lesbiske og andrepersoner med en annen seksuell legning, og at det er et økende behov for å snakke om mangfold og inkludering på arbeidsplasser.

 

I samarbeid med Betonmast ønsker vi å invitere deg til vårt webinar om mangfold og inkludering i bygg og anlegg. Webinaret arrangeres i forbindelse med årets PRIDE, og vil også berøre denne feiringen av kjærlighet og kjønns- og seksualitetsmangfold.

 

Vi får besøk av den anerkjente programlederen Noman Mubashir. Han har vært i rampelyset i en årrekke, og har ledet flere av statskanalens storsatsninger siden han begynte i NRK i 1997. Blant annet ble han den første nyhetsoppleseren med minoritetsbakgrunn på norsk TV. Det var imidlertid ikke før i 2016 at Mubashir sto fram som homofil. I dag er han et flott forbilde for homofile med minoritetsbakgrunn. Mubashir deler sine erfaringer og gir deg som jobber i bygg og anlegg verdifulle tips og råd og ikke minst noen refleksjoner til de som har kolleger med annen seksuell legning.

 

Bli også med på webinaret for å lære mer om hvordan du kan jobbe for å skape en mer inkluderende og aksepterende arbeidsplass.

 

Meld deg på her

 

Det var i fjor at Noman Mubashir ledet arrangementet Lovlig skeivt som ble sendt på NRK. Delta på webinaret og få med deg hans verdifulle erfaringer og tips til deg som jobber i bygg- og anleggsbransjen.

Diversitas ble stiftet i 2019 av representanter fra:

Våre partnere