Vil du være med å gjøre en forskjell i bygg- og anleggsbransjen?

Søk om å bli mentor her

Påmelding til omvendt mentorprogram 2024 er nå åpnet!

Som en del av Diversitas arbeid for økt mangfold i bygg- og anleggsbransjen lanserer Diversitas og Catalyst nå en omvendt mentorordning. I omvendt mentoring er det de unge som tar lederrollen og guider bedriftslederne. Programmet har som mål å “Være med på å skape et mangfoldig miljø der alle kan lykkes”.

Gjennom programmet vil ledere fra ulike selskaper i bygg- og anleggsbransjen matches med studenter eller tidligere studenter med flerkulturell bakgrunn. Omvendt mentoring fremmer inkludering ved å bygge relasjoner mellom individer som er forskjellige i alder, etnisitet, kultur og kjønn.

Vil du guide en toppleder i likestilling og mangfold?

Er du en person med mangfoldig bakgrunn? Studerer du innen bygg- og anleggsbransjen og vil bidra til mer mangfold? kan dette være interessant for deg!

Catalysts og Diversitas startet våren 2023 opp et 6-måneders omvendt mentoring program, hvor ledere i Diversitas partnerbedrifter ble matchet med studenter eller tidligere studenter med flerkulturell bakgrunn. Programmet har som mål å “Være med på å skape et mangfoldig miljø der alle kan lykkes”.

Resultatene fra programmet er tydelig positive. Topplederne ble bedt om å vurdere sin mangfoldskompetanse både før og etter programmet, og svarene viste en betydelig økning. Før programmet svarte kun 20% at de følte de hadde nødvendig kunnskap og bevissthet for å skape et mangfoldig og inkluderende miljø. Etter programmet hadde dette tallet økt til imponerende 87,5%.

Dette er veldig gode resultater og viser at metoden og møter mellom mennesker fungerer i mangfoldsarbeidet, sier Styremedlem i Diversitas og HR-direktør i Baneservice AS, Ann-Christin Gussiås.

Les mer her.

Hvem kan søke

  • Kvinner, personer med flerkulturell bakgrunn, personer med funksjonsnedsettelse eller personer med LGBTQI bakgrunn
  • Studenter eller tidligere studenter med bakgrunn innen ulike fag relevant for bygge- og anleggsbransjen og som er nysgjerrig om en karriere innen bygg- og anleggsbransjen

Vi tilbyr

  • Personlig og profesjonell utvikling
  • Opplæring innen mentoring, kommunikasjon og ledelse
  • Mulighet til å bidra til holdningsendring
  • Nettverksbygging blant ledere innen bygg- og anleggsbransjen, og andre studenter
  • Tips og veiledning innen din karriere fra en leder
  • Mentorbevis

Søk om å bli mentor her